Mobil Uygulamaların Önemi Nedir?

Günümüzde büyük bir çoğunluk olarak kullandığımız akıllı cihazlarımız (telefon ve tablet gibi) için tasarlanan yazılımlardır. Bu yazılımlar aklınıza gelen her türlü program olabilir. KPSS soru cevap kitapçığından tutunda Flappy Bird’e kadar ucu açık olan bir yelpazeden bahsediyoruz… Mobil uygulamalar sahip olduğunuz cihazın işletim sistemine göre farklı marketlerden temin edilebilmektedir. Örneğin, Android işletim sistemine sahip cihazınız için Google Play Store’dan, Apple İOS işletim sistemine sahip cihazınız için Apple App Store’dan mobil uygulamaları edinebilirsiniz. Ayrıca BlackBerry App World ve Windows Phone Store’da mevcuttur. Cihazınızın marketinden uygulamayı direkt indirebildiğiniz gibi download işlemini bilgisayar üzerinden yapabilir, sonrasında uygulamayı cihazınıza taşıyarak kurabilirsiniz.

Mobil uygulamalar, yazılım amacına ve uygulamanın kalitesine göre ve uygulama sahibinin isteğine göre ücretli ya da ücretsiz olabiliyor.İOS ve Android marketlerdeki uygulama sayısı 2013′ün sonlarında 1 milyonu geçti.App Store’laeda en çok tercih edilenler ise tabi ki oyunlar, download oranı bazında geçen yıldan günümüze, günümüzden ise gelecek yıla ve 2016′ya kadar da oyunların egemenliğinin süreceği tahmin ediliyor.
mobil
Mobil Uygulamaların Önemi Nedir?
Mobil uygulama kullanımı, akıllı cihaz olarak nitelendirdiğimiz telefon ve tablet gibi cihazların artması, hatta hayatımızın bir parçası haline gelmesi ile birlikte büyük bir artış göstermektedir.Cihazınızda var olmayan özellikleri uygulamalar ile cihazınıza entegre edebiliyorsunuz.Akıllı cihazlar ile artık alışkanlık haline gelen mobil uygulamalar kullanıcı açısından kolayca itelenip kötülenebilir, önünde onlarca hatta yüzlerce seçenek bulunan bir ortamda sizin mobil uygulamanızda ki ufak bir hata yada eksiklik, (hatta bu fazlalıkta olabilir) kullanıcının uygulamayı silmesi ile sonuçlanabiliyor.

Uygulamanız ile fark yaratmanız, bir amaca yönelmeniz ve en önemlisi kullanıcılarda alışkanlık haline gelebilecek bir tasarıma imza atmanız gerekiyor.Mobil uygulamalar cihazınızın interneti aracılığı ile tarayıcıyı kullanmadan hızlı şekilde istediğiniz kanala yönelmenizi sağlar. Ayrıca tarayıcı kullanırken harcanan veri kullanımı uygulamalarda çok daha az olduğundan kotalı internet paketi kullanan kullanıcılar için ayrı bir artıdır.

Bilgisayarınız üzerinde severek kullandığınız uygulamaların mobil versiyonlarını cihazınızda bulundurarak zamandan kazanabilirsiniz. Yine sosyal ağlarda sürekli online olarak kendinizi ya da şirketinizi 7/24 temsil edebilirsiniz. Günümüzde mobil olma kolaylığının farkında olmak ve tüm mobil mecralarda var olmak bizler için kesinlikle vazgeçilmez olmaya doğru gidiyor.Özetle; mobil uygulamalar aracılığı ile ihtiyacını duyduğunuz şeyleri tek dokunuşla bulabilir ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kaynak: http://www.tanerevcen.com.tr/mobil-uygulamalarin-onemi-nedir/

Yorum bırakın